کفاره محرمات احرام - فتاوای آیت الله العظمی اراکی (قدس سره)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > فتاوای آیت الله العظمی اراکی (قدس سره):

کفاره محرمات احرام

سؤال: هر گاه به واسطه گرمی هوا سر خود را پوشانید بعدا باز کرد بعد دوباره پوشانید تا زمان محل شدن ایا همان پوشاندنی تقصیر است؟

جواب: با تکرر پوشاندن سر برای شخص مختار احتیاط لازم تکرار کفاره است.

سؤال: در خصوص شخص محرم که سوار اتومبیل سر پوشیده شده ودر بین راه هم مکرر سوار و پیاده می شود و سقف اتومبیل را هم ممکن نیست بردارند و مجبور است سوار شود در این صورت تکلیفش چیست؟

جواب: کفاره استظلال یک گوسفند است و احوط از برای هر روزی یک کفاره بدهد بلی اگر در دو احرام تظلیل نماید دو کفاره لازم است.

سؤال: هر گاه شخص حاجّ در عمره تمتع تقصیر کرد مثلا سرش پوشاند باید گوسفندی را که برای تقصیر معین شده در مکه ذبح کند یا در منی؟ و چنانچه به خیال اینکه در مکه یا در منی اگر گوسفند را ذبح کند گوشتش فاسد می شود یا از بین می رود ذبح نکرد آیا می تواند در شهر خود یا در جای دیگر ذبح کند یا خیر؟

جواب: ذبح گوسفند تقصیر (گناه) در عمره تمتع احوط  در مکه است و برای تقصیر در حج باید در منی ذبح شود و اگر در این دو مکان ذبح نکرد در ولایت خودش یا جای دیگر ان شاءالله ضرر ندارد.

سؤال: کفاره کشتن ملخ در حال احرام چیست؟

جواب: کفاره ان عبارت است  از یک کف طعام یا یک دانه خرما بر وجه تخییر و احوط بین انها نماید.

سؤال: ایا در عبادت مثل حج استحبابی و طواف که گفته اند تشریک چند نفر جایز است  شریک بین خود و غیر هم جایز است؟

جواب: به عنوان حصه مشاع از عمل مقداری برای خود و مقداری به نیابت ظاهرا مانعی ندارد.

سؤال: اگر ملخ بسیار باشد و محرم همه انها را بکشد کفاره ان چیست؟

جواب: لازم است بر او که یک گوسفند قربانی کند و ضمیمه نمودن یک کف طعام و یک دانه خرما بر ان احوط است.

سؤال: اگر به جهت وفور ملخ در اثنای راه نتواند خود را از کشتن ملخ حفظ کند تکلیف چیست؟

جواب: در این هنگام چیزی بر او نیست.

سؤال: فدایی که باید داده شود حیوان باشد یا طعام و یا قیمت آن در چه مصرفی باید صرف شود؟

جواب: واجب است صرف در راه خدا چس فدا اگر حیوان نباشد ان را به فقرا غیر سید تصدق می نماید و اگر حیوان باشد  باید اول آن را ذبح کند به نیت کفاره بعد  ان را تصدق کند به فقیر غیر سید ، و واجب نیست تعدد در فقیر مگر در جایی که بر وجه مخصوص در شرع رسیده باشد مثل اطعام شصت مسکین و هر گاه محرم در حرم  کبوتر حرم را بکشد باید یک گوسفند کفاره بدهد چنانچه گذشت . به فقرا تصدق می دهند و علاوه بر ان لازم است یک درهم بابت کبوتر حرم فدیه بدهد و مخیر است در این فداء میات تصدق کردن به ان و دانه خریدن از برای کبوتران حرم و دوم افضل است و اگر محرم حیوانی را که ملک کسی که صید کند باید اضافه بر انچه به عنوان فدیه گفته شده قیمت آن را به مالک ان بدهد

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس