گلایه از پدر و مادرم (مرجع تقلید آیةالله سیستانی) - متفرقه

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > متفرقه:

گلایه از پدر و مادرم (مرجع تقلید آیةالله سیستانی)

سوال سلام علیکم. بنده دختری هستم که تا سه ماه دیگر 30 ساله میشوم. جزء یکبار که در سن 27 سالگی یه نفر به خواستگاری ام آمد و دیگر بر نگشت، دیگر هیچ خواستگاری نداشتم. با اینکه کاملا محجبه هستم، از 10 سالگی به بعد به نامحرم نگاه نکردم. نمازم اول وقت هست، هیچ روزه ای قضا نکردم، حافظ کل قرآن هستم و بسیار ساده و کم توقع هستم ولی هیچ خواستگاری نداشتم و ندارم.
از طرفی واقعاً نیاز به ازدواج دارم آنهم من که اینهمه سعی داشتم عفت بورزم...
چند روز پیش از طریق وبلاگ با یک نفر آشنا شدم. او از من میخاهد که با هم قرار بگذاریم و صیغه محرمیت بخواند. میدانم که همونطور که این 30 سال خواستگاری نداشتم در آینده هم که سن من بالاتر برود، هیچ کس مرا برای همسر و مادر شدن انتخاب نمیکند. میخاهم با آن آقا صیغه بخوانم آیا با توجه به شرایطم اجازه این کار را دارم؟
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی(مدظله)
 
جواب: سلام علیکم؛ دخترم البته حقّ با شما هست و دعا میکنم خدای سبحان تمام دختران و پسران کشورمان و همه مسلمانان و بویژه شیعیان و شما را خوشبخت فرماید.
=====
با دقتر مرجع تقلیدتان حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی(مدظله) در قم تماس بگیرید و کسب تکلیف کنید.
کد قم: 025
شماره دفتر: 37740611.
=====
البته برای رسیدن به قرب الهی و سعادت و موفقیّت در زندگی و برکت و رزق و روزی فراوان مادی خصوصاً معنوی و سلامتی و حاجت روا شدن؛ چند توصیه جدّی به شما دارم:
1) گناه نکنید.
گناه، دل را ويران مي‌كند، دلي كه حرم و خانة خداست؛ گناه آن را نابود و قواي معنوي را تضعيف و ريشه‌هاي درخت ايمان را مي‌سوزاند.
امام باقر (عليه السّلام) مي‌فرمايند: هيچ بنده مؤمنی نيست مگر اين كه در قلبش نقطه سفيدي است. پس هر گاه گناهي را مرتكب شود، نقطه سياهي در قلبش نمودار مي‌گردد و باعث تباهي دل مي‌شود».
امام صادق (عليه السّلام) می فرماید: همانا به درستي كه انسان گناهي را كه مرتكب مي‌شود با آن گناه رزق و روزي از او دفع مي‌گردد».
رسول خدا (صلّي الله عليه و آله و سلّم) می فرماید: هر گاه بنده گناهي را مرتكب شود، به خاطر آن گناه از نماز شب محروم مي‌شود.
امام صادق (عليه السّلام) مي‌فرمايند: «انّ ادني ما اصنع بالعبد اذا آثر شهوته علي طاعتي ان احرمه لذيذ مناجاتي؛ هر بنده‌اي كه خواهش نفس خود را بر طاعت من اختيار نمود كمترين كاري كه دربارة او انجام دهم اين است كه او را از لذّت مناجاتم محروم مي‌سازم.».
رسول خدا (صلّي الله عليه و آله و سلّم) می فرماید: بدانيد و هوشيار باشيد همانا در قيامت بنده‌ را به خاطر يكي از گناهانش صدسال حبس مي‌كنند در حالي كه او به حوراني نگاه مي‌كند كه در بهشت براي او آماده شده‌اند و به نماز و نعمت مشغولند.
2) نمازها، «خصوصاً نماز صبح» را حتماً اول وقت بخوانید.
حضرت عبدالعظیم حسنی از امام حسن عسكری(علیه السلام) روایت می كند كه فرمودند: "خداوند متعال با حضرت موسی تكلم كرد، حضرت موسی فرمود:خدای من. كسی كه نمازها را در وقتش به جای آورد چه پاداشی دارد؟ خداوند فرمود:حاجت و درخواستش را به او عطا می كنم و بهشتم را برایش مباح می گردانم.
آقا رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلّم) کسی که نماز را سبک بشمارد خداوند او را به شش بلای در دنیا گرفتار میکند:
1.. خير و بركت را از عمر او برمى دارد.
2. خير و بركت را از روزى اش برمى دارد.
3. نشانه صالحان را از چهره او محو مى فرمايد.
4. در برابر اعمالى كه انجام داده اجر و پاداش به او داده نمى شود.
5. دعاى او به سوى آسمان بالا نمى رود و مستجاب نمى گردد.
6. هيچ بهره اى در دعاى بندگان شايسته خدا نداشته و مشمول دعاى آنان نخواهد بود.
3) اول شبها صدقه بدهید و سوره «واقعه» بخوانید و هنگام خواب، پس از تسبیحات حضرت زهرا (سلام الله علیها) 70 مرتبه استغفار کنید و بگوئید: «استغفرالله ربّی و أتوب إلیه».
هر کس سوره واقعه را هر شب بخواند هیچ تنگدستی و گرفتاری به او نمی رسد.رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) فرموده اند: سوره واقعه را به زنانتان یاد دهید زیرا آن سوره بی نیاز کننده است.
در خبر است: عبدالله بن مسعود صحابی بزرگوار رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلّم) بیمار شد. خلیفه وقت ، عثمان بن عفان، به دیدار او رفت و ناراحت و نگرانی در چهره او دید از او پرسید: چرا ناراحتی و آه و ناله می کنی؟ گفت: گناهکارم. پرسید: چه می خواهی؟ گفت: رحمت خداوند را، پرسید: آیا نیاز به پزشک داری؟ گفت: طبیب حقیقی مرا بیمار کرده است. پرسید: آیا می خواهی کمک مالی به تو بکنم؟ گفت: آن زمان که نیاز داشتم ندادی و اکنون نیازی ندارم. عثمان گفت: پول می دهم برای دخترانت باشد. ابن مسعود گفت: آنها نیازی ندارند. چون به ایشان گفته ام که همواره سوره واقعه را قرائت نمایند که هیچ گاه نیازمند نخواهند شد.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلّم) فرمودند: اگر سوره واقعه را بنویسند و در خانه بگذارند موجب افزایش خیر و برکت می شود و هر کس به قرائت آن مداومت ورزد، فقر از او برطرف می شود و در آن افزایش حفظ و توفیقات و وسعت در مال وجود دارد.
امام صادق (علیه السلام) فرموده است: هر کس در هر شب جمعه سوره واقعه را قرائت کند، خداوند او را دوست دارد و او را محبوب همه مردم می گرداند و هرگز در دنیا ناراحتی، فقر و تنگدستی و آفتی از آفات دنیا به او نخواهد رسیدو از همراهان و رفیقان امیرالمؤمنین (علیه السلام) خواهد بود.و این سوره ویژه امیرالمومنین علی علیه السلام است و هیچ کس در آن شرکت ندارد.
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: سوره واقعه دارای منافع و بهره های زیادی است که قابل شمارش نیست. از جمله فواید این سوره آن است که اگر برای مرده ای خوانده شود، خداوند او را می امرزد و اگر برای کسی که در حال احتضار و مرگ است بخواند، مرگ و خروج روحش به اذن خدا آسان می شود.
به همراه داشتن نوشته سوره واقعه موجب آسانی زایمان می شود.
4) اول روزها صدقه بدهید و سوره «یس» بخوانید.
پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) به آقا أمیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند: یا علی! «یس» را بخوان که در آن ده اثر است، هر که آن را قرائت کند: 1) اگر گرسنه باشد سیرگردد؛ 2) اگر تشنه باشد، سیراب گردد؛ 3) اگر عریان باشد، پوشانیده گردد؛ 4) اگر عزب باشد، ازدواج کند؛ 5) اگر ترسان باشد، امنیت یابد؛ 6) اگر مریض باشد، عافیت یابد؛ 7) اگر زندانی باشد، نجات یابد؛ 8) اگر مسافر باشد، در سفرش یاری شود؛ 9) نزد میت خوانده نمی شود مگر اینکه خدا بر او آسان گیرد؛ 10) اگر گمشده داشته باشد، گمشده اش را پیدا کند.
شخصی به امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) عرض کرد: بفرمایید وقتی چیزی یا کسی گم می شود چه باید بکنم؟ حضرت فرمودند: دو رکعت نماز بخوان و در هر دو رکعت بعد از حمد «یس» بخوان و بعد از آن بگو: یا هادی الضالّهِ رُدَّ عَلَیَّ ضالَّتی» ای هدایت کننده گمشدگان، گمشده ام را به من برگردان. آن شخص می گوید: من این کار را کردم و بعد از مدتی خداوند گمشده ام را به من برگرداند.
از رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) نقل شده است: هر کس سوره «یس» را نوشته و پس از شستن از آب آن بنوشد در درونش هزار گونه دوا و نیز هزار گونه نور و یقین و برکت و رحمت را وارد کرده است و هر گونه دردی را از او دور میکند.
از حضرت سلمان فارسی (رحمة الله) روایت شده اگر کسی ده روز بعد از نماز صبح قبل از سخن گفتن با کسی، سوره «یس» را بخواند و این دعا را قبل از تلاوت سوره مزبور ده مرتبه بخواند بعد سوره را بخواند هر حاجتی را که بخواهد انجام شود انشاءالله؛ زیرا که اسم اعظم خداوندی در این دعا است ودعا است:
«بسم الله الرحمن الرحیم، یا قدیم یا دائم یا حی و یا قیوم یا فرد و یا وتر یا واحد یا احد یا صمد یا من لم یلد و لم یولد و لم یکن له کفواً احد و صلی الله علی محمد و اله اجمعین برحمتک یا ارحم الراحمین.»
5) به بزرگترها «خصوصا پدر و مادر» احترام کنید و بکوشید آنها را از خودتون خوشنود کنید.
قرآن در سوره اسرا آيه 23 می فرماید: و پروردگار تو مقرر كرد كه جز او را مپرستيد و به پدر و مادر احسان كنيد! و در سوره لقمان آيه 15 می فرماید: اگر آنها به تو اصرار كنند كه مشرك شوي اطاعتشان مكن، ولي در زندگي دنيا به نيكي با آنها معاشرت نما!
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: مردي نزد پيامبر(صلی الله علیه و آله و سلّم) آمد و عرض كرد من جوان با نشاط و ورزيده اي هستم و جهاد را دوست دارم ولي مادري دارم كه از اين موضوع ناراحت مي شود، پيامبر(صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: برگرد و با مادر خويش باش، قسم به آن خدايي كه مرا به حق مبعوث ساخته است، يك شب مادر با تو مانوس گردد از يك سال جهاد در راه خدا بهتراست.
در معارف اسلام احترام به پدر و مادر از مهمترين مسائل اخلاقي است و بي احترامي به پدر و مادر گناه بزرگي است كه خداوند به راحتي از آن نمي گذرد و تا روز قيامت صبر نمي كند و فرزند خطاكار را سريع مجازات مي نمايد. پيامبر بزرگ ما در اهميت اين موضوع مي فرمايد: «كيفر سه گناه تا قيامت به تاخير نمي افتد عاق پدر و مادر، ظلم و تجاوز به مردم و ناسپاسي در مقابل احسان و نيكي ديگران.».
امام صادق (علیه السلام) مي فرمايد: «حسن سلوك و نيكي به والدين از حسن شناخت و معرفت عبد به خداوند تعالي است، زيرا هيچ عبادتي انسان را به سرعت نيكي به پدر و مادر به خشنودي خداوند تعالي نمي رساند آن هم احساني كه محض تحصيل رضاي پروردگار باشد.».
امام باقر (علیه السلام) مي فرمايد: «خوشا به حال كسي كه به پدر و مادر خود نيكي كند، زيرا خداوند بر عمر او مي افزايد»
امام صادق(علیه السلام) مي فرمايد: «خداوند دعاي سه كس را رد نخواهد كرد: دعاي پدر در حق فرزند در هنگام نيكي به او، دعاي پدر بر ضد فرزند(نفرين) هنگامي كه مورد عاق او واقع شود و دعاي مظلوم بر ظالم.»
کمیل بن زیاد مى‏گوید : امیر المؤمنین (علیه السلام) همواره به نیکى بر پدر و مادر تشویق مى‏کرد و مى‏فرمود : «فرزندان من! بر شما باد به نیکى بر پدر و مادر که در دعاى آنها هم بهبودى است و هم نابودى».
به برکت این اعمال إنشاء الله مورد لطف خدای سبحان قرار بگیرید. یاحقّ.
سوال با عرض سلام و احترام
توصیه هایی که بیان فرمودین را با دقت خواندم و نکاتی را هم یادداشت نمودم تا رعایت کنم.
نکته ای که در توصیه ها بیان فرمودین احترام به پدر و مادر بود. اگر اجازه بفرمایید میخواهم در این باب از شما راهنمایی بگیرم.
پدر و مادر بنده همیشه و هر ساعت با یکدیگر بحث و دعوا دارند. فرقی نمیکند که ساعت 5 صبح است و تازه نماز صبح را خوانده اند یا 12 شب است و همه در حال استراحت هستند. ما از بچگی با صدای بحث ایشان آزار دیدیم و اکنون که 30 سالم شده بسیار غمگین و پژمرده هستم. دیگر دوست ندارم در خانه و در کنار ایشان باشم. میخاهم مستقل باشم ولی اجازه رفتن از این خانه را به من نمیدهند. با اینکه از بهترین سالهای جوانی ام کار کرده ام و تمام خرج دانشگاه و پوشاک و اندکی خوراکم را خودم تقبل میکنم ولی باز هم اجازه رفتن به خانه ای مستقل را به من نمیدهند. از طرفی هم هیچ هیچ هیچ خواستگاری نداشتم و ندارم. من میتوانم با این حال به مادرم احترام بگذارم ولی به پدرم نه! زیرا ایشان عادت دارند (عذر میخواهم که این مطالب را بیان میکنم) داشتم میگفتم پدرم عادت دارند که خلط گلویشان را دم به دقیقه خالی میکنند. حال فرقی ندارد آشپزخانه است، صورت شوی داخل حیاط هست، مهمان در اتاق هست، کوچه هست و... یعنی اگر ایشان میروند که وضو بگیرند شاید 10 بار با فشار زیاد خلط گلویشان را از طریق بینی بالا میکشند و از گلو خارج میکنند. من واقعا حالت تهوع میگیرم. با شدت تمام گوشهایم را میگیرم ولی باز هم صدایش به گوشم میرسد. من نمیتوانم به کسی که اینگونه کارش مرا به انزجار و تنفر میکشاند احترام بگذارم. بی احترامیهایی که من نسبت به پدرم انجام میدهم اینها هست:
به ایشان سلام نمیکنم، به چهره شان نگاه نمیکنم، هیچ وقت آب و چای و غذا برایشان نمیاورم، با ایشان صحبت نمیکنم، وقتی به منزل می آیند به اتاق دیگر میروم و خارج نمیشوم.
لطفا اگر میتوانید در خصوص این چند مورد راهنمایی ام کنید و راهکار عملی پیش پایم بگذارید. با سپاس فراوان از حوصله و پاسخگویی شما
جواب: سلام علیکم؛ همانطور که در نامه قبل نوشتم حقّ با شما هست.
بنده پس از خواندن نامه شما متأثر شدم و دعا میکنم خدای سبحان به شما صبر و بردباری و تحمل عنایت فرماید.
ولی باور کنید شما در همین شرایط تلخ و ناگواری که دارید تنها نیستید بلکه بسیاری از دختران و پسران مانند شما متاسفانه مورد بی مهری پدران یا مادران یا همه خانواده شون هستند اما چاره چی هست؟
برخی از دردهای جسمی و یا روحی چاره دارند ولی برخی هرگز چاره ندارند.
مرحوم آیةالله مشگینی در کتاب نصایح خود آورده اند که:
كسرى بر بوذرجمهر خشمگين شد، دستور داد به زنجيرش كشيدند و در اطاق تاريكى زندانش كردند.
چند روزى گذشت كسى را به سراغ او فرستاد. ديد دلش آرام و فكرش مطمئن است. پرسيد: با اين سختى و گرفتارى حال خوشى دارى؟
گفت: معجونى از شش ماده تركيب كرده به كار بستم همان سبب خرمى و شادابى من شد، گفت: آن آميزه‏ها را به ما هم بياموز تا در گرفتاريها از آن سودمند شويم؛
گفت: اول: اعتماد و توكل به خدا؛
دوم: توجه به اين كه مقدرات الهى حتمى است؛
سوم: صبر كه بهترين داروى گرفتارى است؛
چهارم: اگر صبر نكنم چه كنم؟ پس چون چاره‏اى نيست با بى تابى بلا را شدت نمى‏دهم؛
پنجم: از اين سخت‏تر هم ممكن است، (پس به اين درجه نازل بايد راضى بود)؛
ششم: هر ساعت اميد گشايش و فرج دارم. چون اين سخنان را براى كسرى نقل كردند آزادش كرد و عزيزش داشت.
دخترم واقعاً سخت تر از این هم هست ولی هرگز به خانه مستقل فکر نکنید زیرا گرگها در کمین افراد بی کس و کار و تنها هستند.
=====
در ارتباط با پدر بداخلاق و بدرفتارتان به توضیحات ذیل دقت کنید:
1- دین احترام به والدين (ولو کافر، فاسق یا بدرفتار باشند) را واجب میداند و ما فرزندان وظيفه داريم به والدينمان احترام کنيم هرچند خودشان حرمت شک باشند.
ابن سينا گفته اشتباه را با اشتباه نمي توان پاسخ داد.
2- رفتارهایش را ريشه يابي كنيد، چون عوامل گوناگوني ذیل ممکن هست باعث رفتارهای نامعقولشان شود:
1- تربيت ناصحيح خانواگي یا تربیت نشدن در خانواده اش؛
2- معاشرت با دوستان یا همكاران ناباب؛
3- داشتن بيماري هاي جسماني يا رواني؛
4- به تلافی رفتارهاي نامناسب ديگران حتّی خانواده اش؛
5- داشتن مشكلات اقتصادي؛
6- بخاطر لج بازي کردن و بگو مگوهاي خانوادگی؛
دختر خوب و مظلومم؛ به شما توصيه دارم که هرچند پدرتان حريم خود را مي شكنند اما شما به او بي احترامي نكنيد زيرا نه تنها مشكلي حل نمیشود بلكه موجب گناهکاری شما میشود.
البته تحمل اذيت و آزارهای پدرتان موجب ترفيع درجه شما و رشد معنوي و روحي شما مي شود و اين موضوع عاملي براي تربيت روحي و معنوي شما است.
پس مواظب خودتان باشید. یاحقّ.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس