احکام >
متفرقه:
احکام خواب، امر به معروف (مرجع تقلید آیةالله سبحانی)
سوال سلام
سوال اول:
آیا خواب حجت است؟ اگر در خواب دیدیم ک کسی گناهی میکنه مثلأ نماز میخونه در توالت یا زنی دم داره و در میدون شهر بی حجاب میرقصه،
آیا میتونیم حمل بر گناهکار بودن اون شخص بکنیم و سوئ ظن داشته باشیم؟
سوال دوم:
در مورد معاملات یکی از اقوام شک داریم چون با مشتری هاش اینطور قرار داره "اگه نقد بدی این قیمت هست اگر چند ماه بعد پول بدی این قیمت هست هرکدومو میخای حساب میکنیم"
آیا این حرام است؟
سوال سوم:
کسی ک آدم نماز خوان و متدینی هست حلال حرام رو رعایت نمیکنه و از مشتری هاش در صورت تاخیر بیشتر پول میگیره بهش گفته ایم جواب داده "پرسیده ام گفتن اشکالی نداره" حالا وظیفه ی ما چیه؟ در جایی ک خودش حاضر نبود و خواهران و والدین و خواهر شوهرش حاضر بود به مادرش گفتیم ک "ب پسرتون بگین دست از کاراش برداره و مراقب کسبش باشه" این کار ما درست بود؟ غیبت یا تهمت ک محسوب نمیشه؟
سوال چهارم:
پدر من در مساجد قران تفسیر میکنه و کتابخوان و فهمیده و 64 ساله است، وقتی اشکالی در کار بقیه میبینه چطور باید امر بمعروف و نهی از منکر کنه؟ آیا میتونه در جمع فامیل و جلوی بقیه ی خواهر برادران و دامادها نقص یک نفر رو گوشزد کنه؟
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی سبحانی(مدظله)
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی سبحانی(مدظله)
جواب پاسخ سوال اول:
خواب حجت نیست و موجب وظیفه ای نمباشد.
پاسخ سوال دوم:
معاملات ایشان اشکال ندارد.
پاسخ سوال سوم:
ایشان که گفته: «پرسیده ام گفتن اشکالی نداره» صحیح گفته.
پاسخ سوال چهارم:
پدر شما برای امر به معروف و نهی از منکر باید کتابهای امر به معروف را برای آگاهی از شرایط و احکام امر بمعروف و نهی از منکر مطالعه کند و البته نباید در جمع فامیل و جلوی بقیه چنین کاری انجام دهد و موجب شرمندگی او شود و نباید نقص یک نفر رو در مقابل دیگران گوشزد کند. یاحقّ.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار