سؤال 289 :آيا مى توان ظروف وقفىحسينيه و مسجدى را كه به جهت قديمى بودن مورد استفاده واقع نمى شود فروخت و تبديلبه احسن كرد و ظروف جديد قابل استفاده تهيه كرد؟
جواب:چنانچه قابل استفاده نباشد تبديل آنها به ظروف متداول روز مانعىندارد.
سؤال 290 :شخصى مسجد و مدرسه كوچكىساخته و املاك و مستغلاتى را وقف آن كرده است، بعداً فوت مى كند و شخص ديگرى مسجد ومدرسه بزرگى به جاى آن دو مى سازد، آيا درآمد موقوفات آن را مى توان صرف اين دوكرد، يا بايد به فقرا داد؟
جواب: اگر مسجد و مدرسه جديد همان مسجدو مدرسه است ولى با تغيير كيفيت، لازم است درآمد موقوفات صرف آنهاشود.
سؤال 291 :زمينى وقف شده تا درآمد آن صرفروشنايى مسجد شود حال در اثر احداث خيابان قسمت اعظم آن از بين رفته است، آيا اگرروى زمين باقيمانده، ساختمانى تجارى يا مسكونى ساخته شود ساختمان نيز جزء موقوفهخواهد شد يا وقف فقط مربوط به زمين است؟
جواب: وقف مربوط به خودزمين است و لازم است اجاره زمين را صرف روشنايى مسجد كنند.
سؤال 292 :خادممسجدى ميان دو نماز پول به عنوان كمك براى مسجد جمع مى كند، آيا مى شود آن را بهامام جماعت يا سخنران داد و يا در جهات ديگر صرف كرد؟
جواب: اگرمقصود پول دهندگان كمك به مخارج مربوط به مسجد باشد مانعىندارد.
سؤال 293 :چيزهايى كه به مسجد به عنواننذر داده مى شود، مانند: پنكه، چراغ، استكان و نعلبكى چنانچه زايد بر احتياج باشد،آيا متولى مى تواند زياده را بفروشد و به ساير هزينه هاى لازم مسجدبرساند؟
جواب: در صورتى كه مورد نياز ساير مساجد نباشد مانعىندارد.
سؤال 294 :حسينيه اى بصورت مخروبهدرآمده و مردم قدرت تعمير آن را ندارند، آيا اجازه مى دهيد از موقوفات آن در تعميرحسينيه استفاده شود؟
جواب: چنانچه موقوفات مزبوره براى خصوص روضهخوانى و عزادارى و مخارج آن وقف نشده باشد بلكه براى همه امورى كه با امام حسين (عليه السلام) ارتباط دارد وقف شده باشد در اين صورت مانعى ندارد كه از آنها جهتتعمير و يا تجديد بناى حسينيه مزبور صرف شود.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار