احكام نگاه كردن - فتاوای آیت الله العظمی خوئی (قدس سره)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > فتاوای آیت الله العظمی خوئی (قدس سره):

احكام نگاه كردن

سؤال 1003- آيا جايز است براى زن نظر نمودن به صورت اجنبى كه مى‏شناسد او را؟

جواب:  بله اشكال ندارد بدون لذت بردن.

سؤال 1004- آيا جايز است براى مرد يا زن نظر نمودن به صبيه مميزه در مابين ناف و دو زانوى او؟

جواب:  اشكال ندارد در صورتى كه براى مرد تهييج شهوت نباشد.

سؤال 1005- نظر كردن به مو و بدن زن ديوانه جايز است يا خير؟

جواب:  نظر مزبور حرام است. واللََّه العالم.

سؤال 1006- آيا جايز است براى مرد نظر كردن به پيرزن بدون تلذذ و ريبه؟

جواب:  در چنين فرضى اشكال ندارد.

سؤال 1007- آيا جايز است براى مرد نظر نمودن به زنهايى كه هيچ گونه اشتهايى در حق آنها نمى‏كرده، مانند زنهاى سياه چهره يا چهره‏هاى آبله‏اى بدون تلذذ و ريبه؟

جواب:  در چنين صورتى اشكال ندارد.

سؤال 1008- آيا در صورتى كه قلباً اعتنايى نباشد و نگاه كردن به مو و گردن و بازوى نامحرم تأثيرى در مرد نداشته باشد باز هم نگاه كردن اشكال دارد؟

جواب:  در صورتى كه آن زنها از آن زنهايى مى‏باشند كه اگر نهى كنيد آنها را از بى‏حجابى اعتنا نمى‏كنند نگاه كردن بدون قصد لذت و شهوت مانعى ندارد و در غير آنها جايز نيست.

سؤال 1009- آيا كشف نمودن زن آنچه را كه واجب دانسته شده پوشش آن مانند موى و ساق پا و مثلاً خارج شدن زن به اين صورت در خيابانها با ديدن مردها او را و لاابالى بودن او، آيا اين امارات كافى است در حكم نمودن بر آن زن از اينكه از كسانى است كه باز داشته نمى‏شود از نهى از تكشف؟

جواب:  اگر اين امارات فايده اطمينان را بدهد به اين صفت، اشكالى ندارد.

سؤال 1010- در منهاج فرموده‏ايد جايز است نظر نمودن به اهل ذمه و زنهايى بى‏بند و بار آيا مراد جواز نظر است به خصوص صورت و دو كف، يا به همان اندازه كه اظهار نموده‏اند از موهاى سر و ساق پا و گردن و امثال آن؟

جواب:  در آنچه اظهار نموده‏اند.

سؤال 1011- مرد يا زن اولادشان نمى‏شود آيا جايز است كه زن نزد مرد نامحرم يعنى طبيب برود كه بدن يا عورت او را معاينه كند و علاج نمايد يا خير و به همين بى‏اولادى بسازد، و يا آنكه مرد نزد طبيب برود كه عورت او را معاينه نمايد جايز است يا خير؟

جواب:  جايز نيست مگر اينكه به حد ضرورت برسد. واللََّه العالم.

سؤال 1012- آيا جايز است براى زنى كه سالها گذشته و جنب نگرديده، اينكه
طبيب او را تفحص نمايد، تا معلوم شود عقيم گرديده يا خير، با اينكه مستلزم كشف عورت او مى‏گردد؟

جواب:  چنين چيزى جايز نيست. س 1013- در بيمارستانها مرسوم است از مريض براى علاج او درجه حرارت مى‏گذارند و سنجش نبض او و فشار او و از اين قبيل امور، و چنانچه مريض امتناع بورزد او را طرد مى‏كنند و نسبت به علاج او اهتمام نمى‏ورزند، آيا جايز است هر يك از زن و مرد نسبت به ديگرى اين امور را انجام دهند؟
جواب:  اگر ضرورت اقتضا كند چنين چيزى را يا حرج باشد اشكال ندارد.

سؤال 1014- در دانشگاههاى پزشكى واجب است بر دانشجو كه تفحص نمايند از زن اجنبيه و رجل اجنبى و اين تفحّص منجر مى‏گردد به كشف عورت چه قبل و چه دبر، و اين امر در اثناى درس او لازم است، آيا جايز است براى دانشجوى پزشكى در اثناى درس اين امر را انجام دهد و آيا اين امر براى طبيب جارى است چنانچه بر دانشجوى پزشكى جارى است؟

جواب:  اين كار بنفسه جايز نيست و لكن اگر متوقف گردد حفظ نفسهاى محترمهء بر عمل مذكور اگر چه در آينده بوده باشد پس در اين صورت جايز است و همچنين حكم نسبت به طبيب.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس