فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله) - یائسگی

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > یائسگی:

فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله)

خونی که بعد از سن 50 سالگی دیده می شود

سؤال: همانطور که در توضیح المسائل ذکر شده، خانمها در سنّ 50 سالگى هـ ق که تقریباً مطابق با 48 سال و 6 ماه هـ ش است یائسه مى شوند. اگر بعد از این سن هر ماه مثل عادت ماهانه خون ببینند، آیا باید آن را حیض قرار دهند، یا استحاضه؟ و عبادت خود را در این حال انجام دهند یا ترک نمایند؟

جواب: خونهایی که زنان می بینند تا زمانی که علایم و شرایط حیض را دارد، حیض است و سن یایسگی مربوط به خونهای مشکوک است .

سن یائسگی

سؤال: روش حساب کردن سن یائسگی چگونه است ؟

جواب: اتمام 48 سال و شش ماه شمسی مطابق با اتمام پنجاه سال قمری است که اگر بعد از آن خون حیض نبیند یایسه شده است.

سن یائسگی زنان سیده

سؤال: در تعیین سن یائسگی خانمهای سیده ملاک قریشی بودن آنهاست . من سیده ام از کجا بدانم قریشی هستم یا نه ؟

جواب: در امثال شما نیز معیار 50 سال است مشروط بر اینکه عادت را مانند سابق به طور کامل نبینید.

حجاب برای زنان یائسه

سؤال: آیا درست است که خانمها بعد از وقوع یائسگی مکلف به پوشیدن حجاب نیستند اما پوشیدن برایشان أرجح است؟

جواب: آری، پوشیدن بر آنها رجحان دارد. و اگر ترک حجاب منشاء مفاسدی گردد لازم است حجاب را رعایت کنند.

سن یائسگی زنان به سال شمسی

سؤال: سن شمسی یائسگی برای خانمها چند سال است؟ اگر پس از این سن خانمی باز پریود شد باید قضای فرایض خود مثل نماز و روزه را بجا آورد؟

جواب: زنان سیده وغیر سیده هر دو بعد از تمام شدن پنجاه سال یایسه می شوند،ولی چنانچه خونی که پس از سن یایسگی می بینند تمام شرایط حیض را داشته باشد عادت ماهانه محسوب می شود. مگر زنانی که از قبیله «قریش» محسوب می شوند که آنها بعد از تمام شدن شصت سال یایسه می شوند.

50 سال قمری ،تقریبا 543 روز و 18 ساعت، یعنی 18 ماه وسه روز کمتر از 50 سال شمسی است. بنابراین سن یایسگی به سال شمسی،48 سال و6 ماه می شود.

خونریزی در یائسگی که تمام شرایط عادت ماهیانه را دارد

سؤال: با توجّه به درمان جدید یائسگى، و با عنایت به این که یائسگى یک بیمارى تلقّى مى شود، و پزشک با زن یائسه به عنوان بیمار برخورد مى کند، و داروهایى که به این بیماران داده مى شود همان حیض و خونریزى قبل از یائسگى را ایجاد مى کند، و از آن جا که بعد از یائسگى تمام خونهایى که دیده مى شود استحاضه محسوب مى شود، تکلیف فردى که از سن 48 سالگى (سنّ طبیعى یائسگى) و گاهاً در سنّ 20 سالگى یا کمتر یا بیشتر یائسه مى شود، و تحت این درمانها قرار مى گیرد چیست؟ از آن جا که یائسگى بیمارى تلقّى مى شود، و این فرد خود با مشکلات بسیارى دست و پنجه نرم مى کند تکلیفش چیست؟ با توجّه به این که اگر استحاضه قرار دهیم، غسل هاى پى در پى گاهاً باعث زحمت زیاد مى شود، آیا در صورت ضرر نداشتن آب مى تواند تیمّم کند؟ از آن جا که 70 درصد زنان به این گونه احکام عمل نمى کنند، تکلیف این افراد چیست؟

جواب: راه حلّ اسلام در این زمینه آسان است. یایسگى مانند پیرى نوعى سیر طبیعى عمر است، و نباید آن را بیمارى دانست. هر چند تقویت کردن براى پیشگیرى از عوارض آن خوب است. همان گونه که در سالخوردگان نیز مطلب چنین است. بنابراین، تمام کسانى که به سنّ پنجاه سال قمرى مى رسند، خونهایى که مى بینند استحاضه است، مگر این که داراى تمام شرایط عادت ماهیانه باشد. و در مواردى که غسل کردن براى آنها ضرر یا مشقّت زیاد دارد، مى توانند به جاى آن تیمّم کنند، و نماز خود را بخوانند.

خونریزی قاعدگی بعد از پنجاه سال توسط دارو های هورمونی

سؤال: جدیداً پزشکان کارى مى کنند که به وسیله تقویتهاى هورمونى، خون ریزى قاعدگى ادامه مى یابد. در این صورت آیا خونى که بعد از پنجاه سالگى دیده مى شود، و تمام شرایط خون حیض را دارد، استحاضه است یا حیض محسوب مى شود؟

جواب: در صورتى که تمام شرایط قایدگى در آن جمع باشد، حیض محسوب مى شود.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس