فتاوای آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله) - صدقه

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > صدقه:

فتاوای آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله)

سؤال 1820: کميته امداد امام خمينى(قدّس ‏سرّه) صندوق هايى را در منازل، خيابان‏ها و اماکن عمومى شهر و روستا براى جمع ‏آورى صدقات و خيرات و رساندن آنان به دست فقرا و مستحقان قرار داده است. آيا جايز است علاوه بر حقوق ماهيانه و مزايايى که کارکنان کميته امداد از آن نهاد مى‏گيرند، درصدى از پولهاى آن صندوق‏ها به عنوان پاداش به آنان داده شود؟ و آيا جايز است مقدارى از آن پولها به افرادى داده شود که در جمع ‏آورى آنها نقش دارند ولى از کارمندان کميته امداد نيستند؟
جواب:پرداخت مقدارى از اموال صندوق‏هاى صدقات به کارکنان و کارمندان کميته امداد به عنوان پاداش، علاوه بر حقوق ماهيانه‏ اى که از آن کميته مى‏گيرند، اشکال دارد بلکه تا رضايت صاحبان اموال به اين کار احراز نشده، جايز نيست، ولى دادن مقدارى از آن به کسانى که در جمع ‏آورى موجودى صندوق‏ها کمک مى‏کنند به عنوان اجرت‏ المثل کارشان اشکال ندارد، به شرطى که براى جمع‏ آورى و رساندن صدقات به افراد مستحق به کمک آنها نياز باشد، به‌خصوص اگر ظاهر امر نشان دهد که صاحبان اموال راضى به اين کار هستند.

سؤال 1821: آيا دادن صدقات به گدايانى که درب منازل را مى‏زنند يا در خيابانها مى‏ نشينند جايز است يا اينکه بهتر است به يتيمان و مساکين داده شود و يا با ريختن آنها در صندوق صدقات در اختيار کميته امداد قرار گيرد؟
جواب:صدقات مستحبى بهتر است به فقير عفيف و متديّن داده شود و همچنين گذاشتن آن در اختيار کميته امداد هرچند با ريختن در صندوق صدقات هم باشد اشکال ندارد، ولى صدقات واجب بايد توسط خود شخص و يا به وسيله وکيل او به فقرايى که مستحق هستند داده شود و در صورتى که انسان بداند که مسئولين کميته امداد پولهاى صندوق‏ها را جمع آورى کرده و به فقراى مستحق مى‏ دهند، ريختن آن در صندوق‏هاى صدقات اشکال ندارد.

سؤال 1822: وظيفه انسان در برابر گدايانى که در برابر ديگران دست دراز مى‏کنند و زندگى خود را با گدايى اداره مى‏نمايند و چهره جامعه اسلامى را مشّوه جلوه مى‏ دهند، به‌خصوص بعد از اقدام دولت به جمع آورى آنان، چيست؟ آيا کمک به آنان جايز است؟
جواب:سعى کنيد صدقات را به فقرايى که متديّن و عفيف هستند بدهيد.

سؤال 1823: اينجانب خادم مسجد هستم و کارم در ماه رمضان بيشتر مى‏شود، به همين دليل بعضى از افراد خيّر مبلغى به عنوان کمک به من مى ‏دهند، آيا گرفتن آن براى من جايز است؟
جواب:آنچه که آنان به شما مى‏دهند احسانى از طرف آنان به شماست، در نتيجه براى شما حلال است و پذيرفتن آن اشکال ندارد.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس