شرط دهم: موالات - شرایط وضو

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > شرایط وضو:

شرط دهم: موالات

شرط دهم: آنکه کارهای وضو را پشت سر هم انجام دهد.
*****
مکارم: شرط نهم اینکه کارهای وضو را چنان بجا آورد که بگویند پشت سر هم انجام می دهد و اگر چنین کند وضوی او صحیح است، هرچند بر اثر گرمی هوا و وزش باد اعضای سابق خشک شده باشد، مثلاً موقعی که می خواهد دست راست را بشوید صورت او خشک شود، ولی اگر طوری انجام دهد که پشت سر هم نباشد وضوی او باطل است، هر چند بر اثر سردی هوا اعضای قبل خشک نشده باشد.
امام خامنه ای: رساله  آموزشی ص ۸۶: لازم است کارهای وضو را به طور متعارف پی در پی انجام دهد.
مسأله ۲۸۳- اگر بین کارهای وضو به قدری فاصله شود که وقتی می خواهد جایی را بشوید یا مسح کند رطوبت جاهایی1 که پیش از آن شسته یا مسح کرده خشک شده باشد، وضو باطل است2 و اگر فقط رطوبت جایی که جلوتر از محلی است که می خواهد بشوید یا مسح کند خشک شده باشد مثلاً موقعی که می خواهد دست چپ را بشوید رطوبت دست راست خشک شده باشد و صورت تر باشد وضو صحیح است3.
1- سیستانی: اگر بین کارهای وضو به قدری فاصله شود که در نظر عرف پشت سر هم نباشد وضو باطل است، ولی در صورت پیش آمد عذری برای شخص – مانند فراموشی یا تمام شدن آب – این امر معتبر نیست، بلکه اگر وقتی می خواهد جایی را بشوید یا مسح کند چنانچه رطوبت تمام جاهایی...
زنجانی: تمام جاهایی...
2- مظاهری: [پایان مسأله]
گلپایگانی، صافی: و اگر فقط رطوبت یکی از جاهایی که جلوتر شسته یا مسح کرده خشک شده باشد، مثلاً موقعی که می خواهد دست چپ را بشوید رطوبت دست راست یا رطوبت صورت خشک شده باشد، احتیاط واجب (صافی: احتیاط مستحبّ) آن است که به این وضو اکتفاء نکند.
وحید: اگر بین کارهای وضو به قدری فاصله شود که وقتی که می خواهد جایی را بشوید یا مسح کند رطوبت اعضای قبل خشک شده باشد وضو باطل است...
3- زنجانی: و احتیاط مستحب آن است که وضو را باطل کند و از سر بگیرد.
اراکی، فاضل: احتیاط واجب آن است (فاضل: بهتر آن است) که دوباره وضو بگیرد.
بهجت: احتیاط واجب آن است که وضو را باطل کند و از سر بگیرد.
مکارم: رجوع کنید به ذیل شرط دهم.
*****
امام خامنه ای: رساله  آموزشی ص ۸۶: اگر میان آنها به قدری فاصله بیندازد که در هنگام شستن یا مسح کردن عضوی، جاهایی که پیش از آن شسته شده خشک شده باشد، وضو باطل است.
سبحانی: مسأله 238 - کارهای وضو را باید چنان بجا آورد که بگویند پشت سر هم انجام می دهد، در این صورت وضوی او صحیح است، هرچند بر اثر گرمی هوا و وزش باد، اعضای سابق خشک شده باشد، مثلاً موقعی که می خواهد دست راست را بشوید صورت او خشک شود؛ ولی اگر طوری انجام دهد که پشت سر هم نباشد وضوی او باطل است، هرچند بر اثر سردی هوا اعضای قبلی خشک نشده باشد.
مسأله 284- اگر کارهای وضو را پشت سر هم به جا آورد، ولی به واسطه گرمای هوا1 یا حرارت زیاد بدن و مانند اینها رطوبت2 خشک شود، وضوی او صحیح است.
1- زنجانی: باد یا گرمای هوا...  جوادی آملی: گرمای هوا، باد...
2- خوئی، تبریزی، سیستانی، وحید: رطوبت جاهای پیشین...
مکارم: رجوع کنید به ذیل شرط دهم.
سبحانی: رجوع کنید به ذیل مسأله 283.
مسأله 285 - راه رفتن در بین وضو اشکال ندارد1، پس اگر بعد از شستن صورت و دستها چند قدم راه برود2 و بعد سر و پا را مسح کند، وضوی او صحیح است.
این مسأله در رساله آیت الله سبحانی نیست.
1- زنجانی: [پایان مسأله].
2- تبریزی: مقداری راه برود...
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس