حکم قربانی کردن در منطقه ما مرجع تقلید آیةالله العظمی مکارم شیرازی (مدّظلّه) - متفرقه

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > متفرقه:

حکم قربانی کردن در منطقه ما مرجع تقلید آیةالله العظمی مکارم شیرازی (مدّظلّه)

سوال بسمه تعالی
با سلام
منطقه ما رسم بر این است که اگر جنازه ای را در ماشین کسی گذاشتند و جابجا کردند، باید قربانی انجام شود و بین مردم تقسیم کند و خود از آن نخورند.
آیا کراهتی از این باب (جابجایی میت با ماشین) وجود دارد؟
خواستم ببینم در دین چیزی این چنین هست یا نه . چون من چیزی پیدا نکردم.
ممنون میشم جواب بدین.
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مدظله)
 
جواب:بسم الله الرحمن الرحیم.
و السلام علی عبادالله الصالحین و رحمةالله و برکاته.
با تشکر از اعتمادتان به «سایت انهار».
بزرگوار.
بزرگوار چنین رسمی وجه شرعی ندارد و توصیه ای از دین در باره آن نشده است البته ناگفته نماند که قربانی کردن و ذبح حیوان و تقسیم گوشت قربانی بین مردم دارای اجر و ثواب زیادی هست.
ــــــــــــــ
قربانی موجب دفع بلا می شود.
فایده قربانی کردن، دفع بلاست. مسئله‌ای که همگان از آن باخبرند و در سیره مؤمنان و علما و بزرگان نیز بسیار دیده می‌شود.
آیةالله مسعودی می‌گوید: «... دو سه مرتبه در همان بحبوحه نهضت 41 یا 42، مرحوم آقای بهجت به من فرمودند که شما به آقای خمینی بگویید فردا صبح ساعت فلان دو رأس گوسفند قربانی کند و من می‌آمدم به مرحوم امام اطلاع می‌دادم، ایشان هم بلا فاصله به من می‌گفت شما به قصاب بگویید دو رأس گوسفند از طرف ما قربانی کند، بعد پولشان را می‌دهیم.
بار دیگر نیز مرحوم آقای بهجت به من پیغام داد که به امام بگویم: سه رأس گوسفند قربانی کند، آقا هم بلافاصله دستور داد سه رأس قربانی کنند.»
کلام آخر
قربانی کردن از سنت ‌های زیبای اسلامی است که نتایج فردی و اجتماعی زیادی دارد. آثار بسیار زیادی که برای محروم نماندن از آن حتی سفارش شده که قرض کنیم.
آقا رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) به همسرشان ام سلمه اینچنین سفارش کردند: «اسْتَقْرِضِی وَ ضَحِّی فَإِنَّهُ دَیْنٌ مَقْضِی‏؛ قرض کن و قربانی نما که پول آن قرض پرداخت می‌ شود.»
من لایحضره الفقیه،ج2،ص213.
البته اگر کسی توانایی مالی اندکی دارد؛ می‌تواند به صورت مشترک در قربانی شریک شده و با سهمی هر چند کم از آن آثار و نتایج بهره ببرد. یاحقّ.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس