احکام >
خوردنی ها و آشامیدنی ها:
حکم ریختن خاک در شیره انگور (مرجع تقلید آیةالله خامنه ای)
سوال در آب انگور جهت تبدیل به شیره انگور خاک سفید استفاده می کنند. آیا آب انگور به واسطه خاک سفید، استحاله میشود؟ آیا حتما با توجه استفاده از خاک سفید در تهیه شیره انگور، ۲/۳ آن باید جوشیده شود؟
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله)
جواب: سلام علیکم؛ ولو خاک برای نتایج خاصی ریخته میشود ولی اگر آب انگور بجوشد برای حلال شدن آن باید دوسوم آن بجوشد.
=====
البته بصورت سنتی برای نتایج خاصی از خاک سفید استفاده میکنند.
خاک سفید، خاکی است با ترکیب بالای املاح معدنی که در عطاریها فروخته میشود. این نوع خاک در روستاهای اطراف ملایر استان همدان به مقدار زیاد یافت میشود.
خاک سفید را معمولا زیر آفتاب یا روی بخاری حرارت میدهند، سپس به آب انگور اضافه میکنند، چون خاک حرارت ندیده باعث گل آلود شدن آب انگور میشود.
در ضمن ممکن است اگر خاک سفید را به آن اضافه نکنند، در موقع جوشاندن، آب انگور ترش شود و به اصطلاح نجس شود.
آب انگوری که به آن خاک سفید اضافه کردهاند را یک شب نگه میدارند، سپس به وسیله پارچههای مخصوص، آن را صاف کرده و خاک را از آن جدا میکنند. بعد آب انگور جدا شده از خاک را بعد از 2 ساعت میجوشانند.
تولید کنندگان شیره سنتی معتقدند اگر آب انگور جدا شده از خاک سفید را از اول در ظرفهای بزرگ "رویی" بریزند و بجوشانند، آب انگور زودتر قوام میآید و زودتر به مرحله کش دار شدن میرسد و رنگ قهوهای روشن و شفاف خواهد داشت.
اما اگر آب انگور جدا شده از خاک سفید را از اول در دیگهای "مسی" بریزند و در آنها بجوشانند، زمان بیشتری طول میکشد تا آب انگور قوام بیاید و کش دار شود و در نتیجه بهخاطر جوشیدن زیاد، تیرهرنگ می شود و محصول نهایی هم سفتتر خواهد بود. یاحقّ.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار