قصد اقامت - آیت الله العظمی مظاهری (مدظله)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > آیت الله العظمی مظاهری (مدظله):

قصد اقامت

استفتائات احکام مسافر- آیت الله العظمی مظاهری مدظله
قصد اقامت
شکستن قصد اقامت 
سوال : کسی که در ماه رمضان قصد ده روز اقامت در محلی را دارد، اگر پس از دو روز که نمازهایش را کامل خوانده و روزه‌هایش را گرفته است، از اقامت منصرف شود و بخواهد مثلاً چهار روز دیگر برگردد، آیا در مابقی آن چند روز باید نمازها را کامل بخواند و روزه‌ها را هم بگیرد یا فقط اتمام نمازها لازم است؟ 
پاسخ: باید روزه بگیرد و نماز را تمام بخواند.
قصد اقامت نکردن در صورت علم بر ماندن بیش از ده روز 
سوال : آیا کسی که می‌داند ده روز یا بیشتر در شهری می‌ماند، می‌تواند قصد ده روز نکند و در ماه رمضان روزه نگیرد؟ 
پاسخ: نمی‌تواند؛ زیرا قصد جدی یک امر واقعی است و تظاهربردار نیست.
 حکم روزه در صورت رسیدن قبل از ظهر به مقصد 
سوال : چنانچه کسی در ماه رمضان صبح از وطنش خارج شود و قبل از ظهر به جایی برسد که می‌خواهد ده روز در آنجا بماند، روزة آن روز را هم، در صورتی که در راه باطل نشده باشد، می‌تواند بگیرد؟ 
پاسخ: باید بگیرد.
 مسافرت از جایی که قصد اقامت کرده است 
سوال : اگر کسی در محلّی قصد اقامت ده روز کند و در بین ده روز بخواهد از حد ترحض آن محل خارج شود، در این صورت، نماز و روزة او در آن زمانی که از آن محل خارج می‌شود و همچنین وقتی دوباره به محل قصد بر می‌گردد، چگونه است؟ 
پاسخ: اگر قبل از چهار فرسخ باشد، نماز او همه جا تمام و روزه را باید بگیرد و اگر چهار فرسخ رفت، نماز او همه جا شکسته و نمی‌تواند روزه بگیرد.
محاسبۀ غلط روزهای قصد اقامت 
سوال : مسافری در مشهد به حساب خود ده روز خواهد ماند و تمام نمازهایش را خوانده و روزه‌هایش را گرفته است، اما روزی که می‌خواهد برگردد می‌بیند مجموع روز‌هایی که مانده، نه روز بوده است و امکان ماندنش نیز نیست. تکلیف نماز و روزه‌هایی که انجام داده، چیست؟ 
پاسخ: نمازها و رروزه‌ها قضا ندارد، بلکه تا آنجا هست، باید تمام بخواند و روزه بگیرد.
خروج از حدّ ترخّص در جایی که قصد اقامت دارد 
سوال : کسی که در شهری قصد ده روز کرده است، اگر در وسط آن ده روز مجبور شود دو روز از حد ترحض آن شهر خارج شود، آیا روزۀ آن دو روز را می‌تواند بگیرد؟ 
پاسخ: اشکال ندارد.
 سفرهای کوچک از جایی که قصد اقامت دارد 
سوال : این جانب بنا به ضرورت برای تبلیغ به یکی از روستاهای دورافتاده رفته‌‌ام. در اطراف آن روستا، شهرها و روستاهای کوچکی وجود دارد که فاصلۀ آن تا محلی که برای تبلیغ رفته‌ام، کمتر از دو فرسخ است. آیا برای تبلیغ و اقامۀ یک نوبت نماز یا گردش هفتگی، می‌توانم به آنجا بروم و آیا در قصد اقامت ده روزه خللی ایجاد می‌کند؟ (تبلیغ شغل من نیست.)
 پاسخ: به قصد اقامت ضرر نمی‌خورد و باید در آن روستا نماز را تمام بخوانید و در ماه مبارک، روزه بگیرید.  
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس