احکام وطن - آیت الله العظمی نوری همدانی (مدظله)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > آیت الله العظمی نوری همدانی (مدظله):

احکام وطن

استفتائات احکام مسافر- آیت الله العظمی نوری مدظله
احکام وطن
سؤال 238 - منظور از وطن اصلی و غیر اصلی چیست و چه حکمی بر آنها مترتب است؟
 پاسخ: محلّی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد که اولی را وطن اصلی و دومی را وطن اتّخاذی یا غیر اصلی می‏گویند و حکم آن اینست که در آنجا روزه و نمازش درست و تمام است و نیاز بقصد ده روز ندارد.
سؤال 239 - اعراض از وطن با چه شرایطی محقق می‏شود؟
 پاسخ: منظور از اعراض اینست که انسان از وطن اصلی یا غیر اصلی خودش صرف نظر کند و بنای زندگی و اقامت در آنجا را نداشته باشد.
سؤال 240 - شخصی است که در طول سال تردد بین دو شهر دارد و در هر دو شهر نیز دارای مسکن می‏باشد و معمولاً در هر ماه سه الی 5 روز در یکی از شهرها و مابقی را در شهر دیگر است حکم نماز و روزه نامبرده چیست؟
 پاسخ: در صورتی که هر دو شهر وطن او باشد نماز و روزه در هر دو جا تمام و صحیح است ولی اگر شهری که زیاد توقف می‏کند وطن او باشد نماز در محل دیگر قصر است مگر این که قصد اقامه ده روز کرده باشد.
سؤال 241 - اینجانب ده سال قبل از روستای خود به شهر مقدس قم کوچ کردم و مدت 2 سال ساکن قم بودم پس از دو سال مجدّداً به روستا باز گشتم ولی خانه‏ای که در قم ساخته بودم فعلاً باقی است و در دست مستأجر است.
 سؤال حقیر این است که حکم نماز و روزه بنده و خانواده‏ام در قم چگونه است؟ آیا قصد اقامه لازم است یا اینکه نماز تمام و روزه درست است؟ - اگر در ماه رمضان به قم آمده و ده روز بمانیم حکم چیست؟
 پاسخ: جائی را که انسان محل زندگی خود قرار داده و ماندن خود را در آنجا محدود به مقدار معیّن نکرده آنجا وطن او حساب می‏شود و در صدق وطن بودن قصد همیشه ماندن معتبر نیست بلی لازم است که ماندن خود را محدود به مقدار معین نکند وگرنه وطن صدق نمی‏کند بنابراین اگر در قم به قصد وطن بودن مانده‏اید و بعد از آن از این قصد اعراض نکرده‏اید قم وطن شما است و هر موقع که به آنجا بروید نماز و روزه شما تمام ودرست است.
سؤال 242 - آیا حوزه برای طلابی که موقتاً اقامت می‏کنند حکم وطن دارد؟
 پاسخ: خیر، حکم وطن ندارد.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس