وطن - آیت الله العظمی فاضل لنکرانی (قدس سره)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > آیت الله العظمی فاضل لنکرانی (قدس سره):

وطن

 

احکام مسافر- آیت الله العظمی فاضل قدس سره

وطن

سؤال 458 :مقصود از وطن اصلى که در رساله توضیح المسائل براى آن احکامى بیان فرموده اید چیست؟

پاسخ: مقصود از وطن اصلى جایى است که شخص در آنجا متولد شده و جایگاه پدرى او بوده است.

سؤال 459 :در صورت اتخاذ وطن جدید، چه مدت باید در آن اقامت کرد تا وطن صدق کند؟

پاسخ: بعد از قصد توطن دائمى مقدارى که عرفاً بگویند آنجا ساکن شده، و ظاهراً شش ماه کافى است.

سؤال 460 :منظور از مدّت زمانى که مردم محل بگویند اینجا وطن اوست چقدر است؟

پاسخ: میزان صدق عرفى است.

سؤال 461 :در توضیح المسائل مسأله 1353 فرموده اید: «تا انسان قصد ماندن همیشگى در جایى که غیر وطن اصلى خودش است، نداشته باشد، وطن او حساب نمى شود، مگر آنکه بدون قصد ماندن آنقدر بماند که مردم محل بگویند وطن اوست»، اکنون با توجه به این مسأله اینجانب که مدت 8 سال است در قم مشغول تحصیل هستم و ازدواج هم کرده ام، ولى قصد حتمى ماندن دائم در قم را ندارم، وظیفه من چیست، البته قصد رفتن حتمى هم ندارم و فعلا نمى توانم براى آینده ام تصمیم جدى بگیرم

پاسخ: در صورتى که قصد رفتن گرچه در چند سال آینده نداشته باشید و مردم شما را اهل قم بشمارند، قم براى شما حکم وطن را دارد، هرچند که قصد ماندن همیشگى را نداشته باشید.

سؤال 462 :اینجانب ساکن تهران مى باشم و در 36 کیلومترى تهران در منطقه اى کوهستانى باغ و خانه دارم، که گاهى براى تفریح و استفاده از آب و هوا به آنجا مى روم، با توجه به اینکه در آن محل بدنیا نیامده ام، نماز و روزه ام در آنجا چه حکمى دارد؟

پاسخ: در فرض سؤال نماز شما قصر است و روزه تان صحیح نیست، مگر اینکه قصد ده روز یا قصد توطن دائمى ـ اگرچه سالى چند ماه باشد ـ در آنجا بکنید.

سؤال 463 :اگر پسر در وطن اوّلى پدر به دنیا بیاید و مدت کمى در همانجا باشد و بعد بجاى دیگر برود و آنجا را محل سکونت قرار دهد، کدام محل وطن او محسوب مى شود؟

پاسخ: مکان دوم.

سؤال 464 :زنانى که بدون توجه به اعراض و عدم اعراض از وطن اصلى شان به شهر دیگر به منزل شوهر مى روند و پس از توجه و التفات هم نوعاً قصد دارند که اگر زناشویى شان تا آخر عمر برقرار و باقى بماند در وطن شوهر اقامت کنند والاّ به وطن خودشان برگردند، بفرمایید که حکم نماز و روزه این زنها در وقتى که به وطن اصلى شان مى آیند چگونه است؟

پاسخ: تا از وطن اصلى چشم نپوشیده و اعراض نکرده اند حکم وطن باقى است و نمازشان در آنجا تمام است.

سؤال 465 :اگر مسافر بعد از ظهر از وطن خود به قصد مسافت شرعى حرکت کند حکم نماز و روزه او چگونه است؟

پاسخ: روزه آن روز صحیح است ولى نماز خود را اگر بخواهد در سفر بخواند باید شکسته بخواند.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس