دادن وجوهات شرعی به مرجعی دیگر غیر از مرجع تقلید خود - مسائل خمس

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > مسائل خمس:

دادن وجوهات شرعی به مرجعی دیگر غیر از مرجع تقلید خود

آیات عظام: امام خمینی، گلپایگانی، اراکی، صافی، سبحانی، نوری همدانی: اگر انسان بخواهد سهم امــام (عليه السلام) را به مجـتهدي كه از او تـقليـد نمي كند بدهـد، در صورتي به او اذن داده مي شود كه بدانـد آن مجـتهد و مجـتهدي كه از او تقليد مي كند، سهم امام (عليه السلام) را به يك طور مصرف مي كنند.
آیات عظام: خوئی، تبریزی: اگر انسان بخواهد سهم امام (عليه السلام) را به مجتهدي كه از او تقليد نمي كند بدهد، بنابراحتياط واجب بايد ازمجتهدي كه تقليد مي كند اجازه بگيرد و در صورتي به او اذن داده مي شود كه بداند آن مجتهد و مجتهدي كه از او تقليد مي كند، سهم امام (عليه السلام) را به يك طور مصرف مي كنند.
آیةالله العظمی بهجت: اگر انسان بخـواهـد سهم امـام (عليه السلام) را به مجتهدى كه از او تقليد نمى كند بدهد، در صورتى به او اذن داده مى شود كه بداند آن مجتهد و مجتهدى كه از او تقليد مى كند، سهم امام (عليه السلام) را از نظر كميّت و كيفيّت به يك نحو مصرف مى كنند.
آیةالله العظمی فاضل لنکرانی: سهم امام (عليه السلام) را در شرائط فعلي، هر فردي باید آن را فقط به مرجع تقليد خود بدهد يا با اجازه مستقيم از دفتر ايشان مصرف نمايد.
آیةالله العظمی خامنه ای: اختيار سهمين مبارکين به‌طور کلى مربوط به ولى امر مسلمين است و کسى که بر عهده او و يا در مال وى مقدارى حق امام(عليه‌السلام) يا سهم سادات باشد، بايد آن را به ولىّ امر خمس يا وکيلى که از طرف او اجازه دارد، تسليم کند، و اگر مى‏خواهد آن را در يکى از موارد مقرر مصرف کند، بايد ابتدا راجع به آن اجازه بگيرد، و در عين حال مکلّف بايد فتواى مرجع تقليد خود را در آن رعايت نمايد.
آیةالله العظمی وحیدخراسانی: سهم امام (عليه السلام) را در اين زمان بايد به فقيه عادل عارف به مصارف آن بدهند ، يا به مصرفى كه او اجازه مى دهد برسانند ، و بنابر احتياط بايد آن فقيه عادل اعلم باشد.
آیةالله العظمی مکارم شیرازی: اگر کسى بخواهد وجوهات شرعیّه ی خود را به مجتهدى که از او تقلید نمى کند بدهد در صورتى جایز است که مرجع تقلیدش اجازه دهد.
آیةالله العظمی شبیری زنجانی: اگر انسان بخواهد سهم امام (عليه السلام) را به مجتهدى كه از او تقليد نمى‌كند بدهد، در صورتى به او اذن داده مى‌شود كه بداند آن مجتهد، سهم امام (عليه السلام) را در مصرفى صرف مى‌كند كه مجتهدى كه از او تقليد مى‌كند جايز مى‌داند.
آیةالله العظمی سیستانی: سهم امام (علیه السلام) را در این زمان باید به مجتهد جامع‌الشرایط بدهند، یا به مصرفی که او اجازه میدهد برسانند. و احتیاط لازم آن است که او مرجع اعلم، مطلع بر جهات عامه باشد.
آیةالله العظمی مظاهری: اگر خود بخواهد به مصرف ديگرى برساند، بايد از مجتهد جامع‌الشّرایط يا وكيل او اجازه بگيرد و بدون اجازه نمى‏تواند آن را به مصرف برساند.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس