حکم روزه و نماز بدون روسری در کشور بیگانه (مرجع تقلید امام خمینی) - نماز

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > نماز:

حکم روزه و نماز بدون روسری در کشور بیگانه (مرجع تقلید امام خمینی)

سوال با عرض سلام و خسته نباشید.
در کشور آلمان زندگی می کنم و هفته ی آینده هم ماه مبارک رمضان است.
همیشه نمازم را سر وقت می خوانم و روزه هایم را کامل گرفته ام به لطف الهی و هر ماه رمضان یک قرآن هم ختم میکنم خدا قبول کند. الان یکسال که اینجا هستیم و از روز اولی که وارد آلمان و مدرسه شدم بخاطر بعضی سنگ انداختن ها و تعصبات روسری سرم نبوده وخیلی عادی با یه بلوز که آستین و یقه و بلندی مناسب داره و شلوار عادی میرم توی اجتماع و مدرسه که در واقع این پوششم برای مردم اینجا مثل پوشش یه دختری که تو ایران مانتو و شلوار پوشیده و تو اجتماع حضور داره. اما حالا سوالم اینه که با توجه به این شرایط آیا بدون روسری روزه و نمازم درسته؟
لطفا به سوالم جواب بدید چون خیلی درگیری فکری دارم
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی امام خمینی(قدّس سرّه)
 

جواب: سلام علیکم؛دخترم؛ دعا میکنم هرکجا هستید سالم و در عزّت و موفقیت باشید و نیز خداوند شما را از نعمت دین داری محروم نفرماید.
البته همه ی مؤمنین موظفند که وظیفه خود را نسبت به دین و بندگی خداوند بدرستی انجام دهند و باید بدانیم که همیشه زنده نخواهیم بود و همیشه جوان و در آلمان یا ایران یا هرکجای دنیا نخواهیم بود و باید روزی مانند همه ی انسانهای گذشته دنیا را با همه ی خاطرات تلخ و شیرینش رها کنیم و به عالم آخرت سفر کنیم و زندگی جاودانه را در آنجا داشته باشیم.
بنابراین در هر کجا که هستید وظیفه شما و تکلیفتان رعایت دین و وظیفه دینی هست.
دخترم؛ يكى از گناهان بزرگ در اسلام، تعرّب پس از هجرت است، یعنی انسان جايى برود كه نتواند دينش را حفظ كند؛ نظير این‌که جايى رود كه از معنويات و مسائل اسلامى دور بماند و نتواند او و وابستگان به او برخوردار از آشنائى با اسلام و مسائل دينى و معنويات انسانى شوند، و نظير این‌که جايى رود كه مى‏داند خود او يا وابستگان به او فاسد مى‏شوند، و اگر در چنين جاهايى باشد، خروج از آنجا را قرآن شريف واجب مؤكّد مى‏داند.
امام صادق(علیه السلام) میفرماید: گناهان کبیره هفت عمل است:

۱) قتل مؤمن از روى عمد، ۲) قذف محصنه، ۳)فرار از نبرد، ۴) تعرّب پس از هجرت، ۵) خوردن مال يتيم به ظلم، ۶) خوردن ربا پس از بيّنه، ۷)هر آنچه خداوند بر ارتكاب آن وعده به آتش داده است.
دخترم؛ در اسلام مسافرت مسلمان به جایی که به نقصان دین و ایمان خود و فرزندانش گرفتار شود حرام هست و لذا چنین سفری به معنای تعرّب پس از هجرت هست و از گناهان کبیره میباشد و فقهاء عظام فرموده اند: اگر انسان در سرزمینی اقامت کند که دین و ایمانش ناقص شود و نتواند معارف دینی و احکام شرعی را بیاموزد و به تکالیف خود عمل کند و محرمات الهی را ترک نماید مرتکب گناه کبیره شده است.
بنابراین: نماز خواندن با وضعی که نوشته اید اصلاً باطل هست و نیز روزه شما بخاطر ارتکابتان به چنین گناهی مقبول درگاه الهی نخواهد بود. یاحقّ.


کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس