احکام شکار کردن - فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله)

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله):

احکام شکار کردن

١ – خوردن گوشت حیوانات شکار شده

سؤال:همان گونه که مستحضرید، در حال حاضر، شکار به منظور ارتزاق جز در برخى مناطق کشور، مثل بخشهایى از شمال و حاشیه دریاهاى جنوب، صورت نمى گیرد، و تقریباً غالب شکارها توسّط افراد متموّل، و به عنوان تفریح و تفرّج، و از روى تفنّن است. شکار جانوران وحشى در فرضهاى فوق شرعاً چه حکمى دارد؟

جواب: در صورتى که شکار براى نیاز زندگى یا براى کسب و کار باشد، و طبق ضوابط صورت گیرد، شرعاً جایز است. ولى شکار کردن به عنوان تفریح و خوشگذرانى ـ هر چند گوشت آن را مصرف کنند ـ شرعاً حرام است، و لذا، در چنان سفرى به عنوان سفر حرام نماز و روزه تمام خواهد بود.

٢ – شکار و صید به جهت تفریح

سؤال:شکار و صید به جهت تفریح و تفنّن، و صدور مجوّز از طرف سازمانهاى مسؤول در این مورد، چه حکمى دارد؟

جواب: جایز نیست.

٣ – شکار حیوان در آشیانه اش

سؤال:مرسوم شده که افراد خوابگاه پرندگان حلال گوشت وحشى را شناسایى، و شب هنگام موقعى که حیوان در خواب است با ترفندها و ابزار آلات مختلف آنها را شکار مى کنند. چنین شکارى با توجّه به حدیث «حیوان در آشیانه اش در امان است.» چه حکمى دارد؟

جواب: چنین شکارى حلال نیست.

٤ – شکار و خرید و فروش حیوانات حرام گوشت

سؤال:بعضى از مسلمانان، حیوانات حرام گوشت، از جمله خوک را شکار، و جهت مصرف صاحب ادیان دیگر به آنها مى فروشند. شکار و خرید و فروش این گونه حیوانات از ناحیه مسلمانها چگونه است؟

جواب: خالى از اشکال نیست.

٥ – شکار با سلاح های لیزری

سؤال:با توجّه به گسترش علم و تکنولوژى، در صورتى که شکار با سلاحهاى الکترونیکى و لیزرى صورت گیرد، به گونه اى که زخمى در شکار حاصل نگردد، شرعاً چه حکمى خواهد داشت؟

جواب: در صورتى که زخم توأم با خونریزى در آن حاصل نشود، جایز نیست; هر چند تیز بودن گلوله از نظر ما شرط نمى باشد.

٦ – مردن شکار بر اثر ترس

سؤال:به سوى دسته اى از پرندگان تیراندازى نمودم. یکى از آنها فوراً مُرد. امّا هیچ گونه آثار جراحتى، که حاکى از اصابت تیر باشد، ملاحظه نشد. سپس مشخّص شد که بر اثر ترس مرده است. در فرض فوق، حکم آن چیست؟

جواب: گوشت آن حلال نیست.

٧ – خوردن گوشت شکاری که برای تفریح بوده

سؤال:فرموده اید که شکار برای تفریح حرام است آیا خود گوشت شکار نیز حرام و نجس است؟

جواب: خوردن گوشت آن شکار حرام نیست.

٨ – شکار حیوانات حرام گوشت

سؤال:شکار حیواناتى که جنبه تغذیه ندارند، و حرام گوشت هستند، چه حکمى دارد؟

جواب: هر کارى باید هدف مشروعى داشته باشد; از جمله شکار حیوانات.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس