حکم سرخ شدن کشکش در روغن و غذا (مرجع تقلید آیةالله مکارم) - طهارت و نجاسات

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > طهارت و نجاسات:

حکم سرخ شدن کشکش در روغن و غذا (مرجع تقلید آیةالله مکارم)

سوال در رساله از کشمش و آب کشمش صحبت شده اما دقیقا مشخص نشده و قابل فهم نیست.
اگر کشمش را در دو حالت زیر برای روی برنج آماده کنیم کدام مورد منجر به نجس یا حرام شدن غذا می شود؟:
1-روغن بسیار داغ شود و کشمش به محض اضافه شدن به آن بترکد
2-آنقدر کشمش در روغن سرخ شود که وا رود و له شود و آب پس دهد؟
کلا در چه حالتی طبخ آن نجس می شود زمانی که اصلا قصد استفاده حرام از آن وجود ندارد.
لطفا دقیقا بفرمایید چون بسیاری از خانمها به اشتباه برکت خدا را حرام کرده و دور میریزند.
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مدظله)
جواب هرگاه مويز و كشمش را در غذا بريزند و بجوشد، به طوری که آب به داخل آن نفوذ کند و آب داخلش نیز بجوشد حرام می شود امّا نجس نیست و می توان آنها را جدا کرد و غذا را خورد. ولی در حال سرخ کردن و دم کردن در برنج و امثال آن مانعی ندارد. و در مورد خرما نیز اگر آب آن در غذا وارد شود و بجوشد و مستهلک شود مانعی ندارد. ولی اگر مقدار آن بقدری باشد که بجوشد ولی مستهلک نشود نمی توان آن را خورد. یاحقّ.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس