احکام بانوان - غسل

استفتائات رساله نوین احکام برگزیده

العروه الوثقی وسیلة النجاة منهاج الصالحین تحریر الوسیلة آراء المراجع

احکام > غسل:

احکام بانوان

احکام بانوان(استفتائات حیض، استحاضه، نفاس)

آیت الله صافی مدظله

[1] سؤال55: آیا بعد از انجام غسل احتیاجی به وضوء گرفتن برای نماز هست یا خیر؟
 پاسخ: در غسلهای واجب غیر از غسل استحاضه متوسطه و کسیره که مربوط به خانمهاست، گرفتن وضوء برای نماز واجب نیست و درغسلهای مستحب نیز با شرحی که در مسأله 645 در رساله ذکر کرده‏ایم گرفتن وضوء برای نماز واجب نیست.
[2] سؤال56 : آیا زن که در عادت ماهیانه است می‏تواند به مجالس سخنرانی و موعظه (دعا) و حتّی نماز جماعت و جمعه برود و به خطابه گوش دهد امّا نماز نخواند و کنار بنشیند؟
پاسخ: در غیر مسجد می‏تواند بنشیند و گوش بدهد.
[3] سؤال57: خانمی که برای جلوگیری از حاملگی از دستگاه آی یودی یا قرص استفاده می‏کند اگر دراین حالت خونریزی یا لک بینی داشته باشد وظیفه چیست؟
پاسخ: در صورتی که یک دفعه چند ساعت یا چند دقیقه‏ای باشد یا ابتدا و انتهای آن کمتر از سه روز باشد حیض نیست و استحاضه است ولی اگر سه روز یا بیشتر باشد و مصادف با ایام عادت باشد حیض است و احکام هر دو از حیث غسل و وضوء و...در رساله مذکور است.
[4] سؤال 78 - زنی که 50 سال او تمام شده (یا سیده‏ای که 60 سال او تمام شده) اگر با مصرف داروهای هورمونی که متداول است و پزشکان بعد از یائسگی تجویز می‏کنند خونریزی با مشخصات حیض پیدا کند آیا این خونریزی حیض محسوب می‏شود یا استحاضه است؟
پاسخ: بعد از یائسگی خونی که زن می‏بیند استحاضه است گرچه صفات خون حیض را داشته باشد.
[5] سؤال 79 - گاهی 8 روز و گاهی 6 روز خون می‏بینم آیا در مدتی که 8 روز خون می‏بینم (در آن دو روز) هم حیض حساب می‏شود یا نه؟
پاسخ: در فرض سؤال کل 8 روز حیض است.
[6] سؤال 80 - عدّه از خانم‏ها جهت جلوگیری از بارداری قرص 4جلوگیری از حاملگی مصرف می کنند و دراثرمصرف آن قرص عادت ماهانه ایشان قطع می‏شود لذا مادامیکه بایست در آن ایام بالخصوص می‏دید حالا نمی‏بیند، درایام ماه مبارک رمضان درآن روزهاکه عادت این خانم است و خون نمی‏بیند حکم روزه و نمازش چیست و آیا می‏تواند آن اعمال که در ایام عادتش حرام بود انجام بدهد از قبیل مس قرآن و مسجد رفتن و همبستر شدن با شوهرش و غیره یا خیر؟
پاسخ: در فرض سؤال نماز و روزه او صحیح است و چیزهائی که بر حائض حرام است بر وی حرام نمی‏باشد.
[7] سؤال 81 - یکی از راههای جلوگیری از انعقاد نطفه این است که ابزاری در دهانه رحم نصب می‏کنند که این عمل موجب خونریزی می‏شود و ممکن است این خونریزی مدت زیادی طول بکشد با توجّه به اینکه این خونریزی عمدی می‏باشد آیا حیض محسوب می‏شود و به طور کلی این عمل جایز است یا خیر؟
پاسخ: اگر مستلزم عمل حرامی باشد، جایز نیست و خونی که بیرون می‏آید در صورتی که نشانه‏های حیض داشته باشد، حیض محسوب می‏شود. 
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.
پورتال انهار

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس